Читај ми!

Teleasistencija - i pomoć, i podrška, i uteha

Iako u svetu usluga teleasistencije, pomoći starima i nemoćnima na daljinu, postoji već više od pola veka, kod nas je relativno nova i za nju se nedovoljno zna. Maleni aparat, na vrpci oko vrata ili kaišu oko ručnog zglavka, sa tasterom koji se s dobrim razlogom zove "dugmetom spasa", samo je deo rešenja za one koji su stari i sami, kao i za njihove najbliže. Još mnogo više su to teleasistenti koji svakodnevno i danonoćno dežuraju i odazivaju se na svaki poziv koji im se na takav način uputi. U "Magazinu na Prvom" upoznaćete jednu od njih, diplomiranog andragoga Mariju Božić, pomoćnicu direktora kompanije "Kontakta", koja već skoro deceniju pruža usluge teleasistencije na teritoriji cele naše zemlje, i čuti da je pomoć je često samo lepa, utešna reč.

Naša gošća biće i glumica Branka Katić, koja je upravo postavljena za istaknutu zastupnicu UNHCR-a za prava izbeglica u Srbiji. Razgovaraćemo šta to i koliko njoj znači, kakvi su njena lična iskustva u susretima sa ljudima u takvoj nevolji, ali i o njenim profesionalnim planovima posle povratka u Srbiju ovog proleća.

Pratićemo i tok nove runde dijaloga Beograda i Prištne u Briselu, konferenciju o budućnosti STEAM obrazovanja u našoj zemlji, koje donosi znanja iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, a koju organizuje Fondacija Divac, a u studiju će nam se pridružiti i koleginica Vesna Ćorović-Butrić, odgovorna urednica Redakcije programa za decu i mlade Radio Beograda 1, ovogodišnja dobitnica nagrade Zmajevih dečijih igara za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво