Читај ми!

Đoković igra za devetnaestu gren slem titulu

U manastiru Sveti Prohor Pčinjski kod Bujanovca obeleženo je devet i po vekova postojanja te svetinje. Na svečanoj akademiji predsedniku Aleksandru Vučiću uručen je orden Eparhije vranjske Prepodobni Prohor Pčinjski. Predsednik je izjavio da mu je velika čast što je primio orden i istakao da bez crkve ne možemo da sačuvamo nacionalno jedinstvo.

Premijerka Ana Brnabić poručila je Aljbinu Kurtiju da već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči progovaračke napore i dodala da ćemo onda mi da dokažemo šta se zaista dogodilo. Ona je, u intervjuu za televiziju Prva, ocenila da je premijer privremenih prištinskih institucija - "ideološki fanatik" - i da se "sve što smo predviđali da će se događati ako Kurti bude predstavljao Prištinu u dijalogu", pokazalo kao tačno.

U nacrtu saopštenja samita G7, navodi se da će do kraja godine obezbediti milijardu doza vakcina za najsiromašnije zemlje koje se bore sa pandemijom. Šef svetske zdravstvene organizacije pozdravio je tu najavu, ali naglasio da je svetu potrebno više cepiva.

Izraelski parlament glasa o vladi. Očekuje se da će biti potvrđena "koalicija promene" Jaira Lapida i Naftalija Beneta, čime će se staviti tačka na vladavinu Benjamina Netanijahua. Sinoć je oko dve hiljade ljudi demonstriralo ispred njegove jerusalimske rezidencije. Demonstranti su se okupili svirajući bubnjeve i držeći izraelske zastave.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra finale Rolan Garosa protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Đoković posle spektakularnog trijumfa protiv Rafaela Nadala u polufinalu, želi 19-ti gren slem trofej, drugi u Parizu, dok će Cicipas u prvom velikom finalu pokušati da osvoji i prvu gren slem titulu.

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu od 15 časova na Vembliju se sastaju Engleska i Hrvatska. Austrija i Severna Makedonija igraju na Nacionalnom stadionu u Bukureštu u 18 sati, dok je u 21 na Amsterdam areni na programu duel Holandije i Ukrajine.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво