Читај ми!

Vraćena dva autobusa sa Jarinja

Dva putnička autobusa sa više od 80 ljudi nakon višesatnog čekanja vratila su se sa administrativnog prelaza Jarinje u centralnu Srbiju, jer im, kosovska policija nije dozvolila prelazak, zbog toga što navodno ranije nisu najavili posetu. U prvom autobusu bila je grupa vernika koja je pošla u obilazak manastira na Kosovu i Metohiji, dok su u drugom bili planinari koji su se uputili na Šar-planinu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je zabrana ulaska suprotna sporazumu o slobodi kretanja. On je poručio da se nastavljaju provokacije iz Prištine i da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga.

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera u pregovorima sa Srbijom u junu. Očekuje se da će se na Međuvladinoj konferenciji 22. juna sveobuhvatno sagledati odnosi EU i Srbije i da će biti predstavljena primena nove metodologije na pristupni proces Srbije.Sagovornici Radio Beograda smtraju da je u pozadini ove odluke politika, odnosno pritisak na Srbiju da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za ponedeljak. Očekuje se dodatno popuštanje mera, među kojima i održavanje matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere. U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, prvi put posle 15 meseci više nema kovid pacijenata. U toj ustanovi koja je bila jedna od najopterećenijih od početka epidemije zbrinuto je oko 12.000 kovid pacijenata, 3000 u jedinicama intenzivne nege. Za Novosti dana govori epidemiolog Branislav Tiodorović.

Drugog dana samita Grupe 7 lideri najrazvijenijih zemalja sveta trebalo bi da usvoje deklaraciju o prevenciji budućih pandemija, kao i globalni infrastrukturni plan, odgovor na kinesku inicijativu "Pojas i put". Među temama će biti i ekonomski oporavak, uz poštovanje standarda očuvanja životne sredine. Na marginama samita održan je niz bilateralnih sastanaka posvećenih međusobnoj saradnji članica Grupe, a bilo je reči i o budućim odnosima Ujedinjenog kraljevstva i Evropske unije.

Novak Đoković nastavlja da obara rekorde i sjajnom igrom potvrđuje zašto je nabolji teniser sveta. U polufinalu Rolan Garosa pobedio je Rafaela Nadala posle 4 sata i 13 minuta igre sa 3:1 u setovima. Time se Novak revanširao Nadalu za poraz u finalu Rima, odneo 30. pobedu u međusobnim duelima i izborio finale protiv Stefanosa Cicipasa, koje se igra sutra od 15 časova.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Nenad Selaković

Producent: Svetlana Stevanović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво