Читај ми!

Država kao „treći roditelj“

Ako je cilj države porast nataliteta, onda ona mora da bude „treći roditelj” i pomogne zaposlenim očevima i majkama da usklade rad i roditeljstvo, glasi zaključak istraživanja koja su realizovana u okviru projekta „Jednaki – ka uspostavljanju rodne ravnopravnosti usklađivanjem radnog i porodičnog života zaposlenih”, koji vode Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Fondacija „Ana i Vlada Divac” uz pomoć Evropske komisije. O tome razgovaramo sa demografom Gordanom Bjelobrk, jednom od autorki Istraživanja.

Stanovnici uzanog pojasa, koji se proteže od Kanade, preko Grenlanda i Severnog ledenog okeana do Dalekog istoka Rusije imaće priliku da 10. juna posmatraju prstenasto pomračenje Sunca, saopšteno je  iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković". Srbija se nalazi na rubu vidljivosti delimičnog pomračenja, pa će tako u Subotici  Mesec pokriti  0,89 odsto, a u Novom Sadu 0,20 procenata Sunčeve površine. Detaljnije o tome govoriće astronom Branko Simonović.

Zašto se na talasima Radio Beograda i danas emituje Izveštaj o vodostanju, pitali su slušaoci? Za neke monoton i hipnotički, a za neke simbol jasno i precizno izgovorene reči, danas je to i zvanično najstarija emisija Radio Beograda. Za koga su ove informacije važne i čemu služe, pitamo hidrologa Dejana Vladikovića iz RHMZ-a.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво