Читај ми!

Medicinski turizam u Srbiji

Kao i svakog prvog ponedeljka u mesecu prvi sat rezervisan je za uključenja slušalaca i komentare o programu Radio Beograda 1. Javite se i kažite nam koje emisije volite, šta vam se ne dopada, čime ste zadovoljni, a šta biste menjali ili uvrstili u naš program. Gošća u studiju je Snežana Grujić, urednica Tematskih kanala Radio Beograda.

Kako je Srbija pozicionirana na mapi svetskog medicinskog turizma? Zbog čega i dalje propušta dobru zaradu i gubi više stotina miliona evra godišnje iako su cene i kvalitet usluga u privatnom sektoru odlično ocenjeni? Kakve su zakonske mogućnosti da se u državnim zdravstvenim ustanovama leče strani državljani koji bi za tu uslugu plaćali komercijalnu cenu? To su neka od pitanja dr Sandru Živanović, reumatologa i profesora na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj banji Univerziteta u Kragujevcu.

Gotovo da više niko nije tolerantan na stres i što je zemlja razvijenija, veći je procenat građana svih uzrasta koji kod lekara idu zbog problema povezanih sa stresom. Može li se stres izmeriti i pouzdano utvrditi sa čim je povezan? Na katedri za elektronsko poslovanje FON-a napravili su uređaj za merenje stresa i testirali ga na studentima dok su branili diplomski rad. O tome razgovaramo sa Aleksandrom Labus profesorkom sa Fakulteta organizacionih nauka.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво