Читај ми!

Bolja epidemijska situacija

Epidemijska situacija u Srbiji se poboljšava. Sve je manje obolelih na bolničkom lečenju, i onih sa težom kliničkom slikom. Bolnice izlaze iz kovid sistema. U ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu, zatvoreno je kovid odeljenje za trudnice. Nastavljena je imunizacija bez zakazivanja na 225 punktova širom zemlje. Do sada je dato 4 miliona 344 hiljade doza vakcina. Obe doze dobilo je skoro milion 925 hiljada građana.

Vlada Severne Makedonije obezbedila je oko 200 hiljada elektronskih karata za putarinu, koje će biti podeljene srpskim turistima koji od 15. juna do 15. avgusta budu prolazili kroz tu zemlju, saopštila je Vlada u Skoplju. Kartice, vredne oko 2,8 miliona evra, biće deljene na graničnom prelazu Tabanovce u znak zahvalnosti za pomoć koju je Srbija pružila tokom vakcinacije protiv kovida 19.

Bivši ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković izjavio je za RTS da je zahtev Prištine da se četiri srpska manastira skinu sa liste ugroženih samo drugačija taktika iste strategije, a to je članstvo samoproglašenog Kosova u Unesku. Prema njegovim rečima, Priština pokušava da iz jedne nelegalne situacije, i iz skandaloznog odnosa prema srpskom kulturnom nasleđu, izdejstvuje priznanje na međunarodnom planu. Tanasković je ocenio da je kredibilitet Prištine tokom prethodnih godina narušen i da je ostala samo gola politička podrška država koje zbog nemirne savesti i dalje podržavaju tu kriminalnu vlast.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće sastanak o Belorusiji iza zatvorenih vrata, zbog optužbi da je u nedelju prinudno prizemljila avion Rajan era kako bi uhapsila opozicionog aktivistu Romana Protaševiča, koji je bio na tom letu. Evropski vazduhoplovni regulator pozvao je avio-kompanije da izbegavaju vazdušni prostor Belorusije iz bezbednosnih razloga.

Aleksandar Lukašenko optužio je one koji ne žele dobro njegovoj zemlji da, kako je rekao, pokušavaju da "zadave" Belorusiju. To je prvi komentar beloruskog predsednika nakon prinudnog sletanja putničkog aviona "Rajanera".

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Nenad Selaković i Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво