Читај ми!

Kada će početi da važe novi standardi za stare "polovnjake"?

U Nišu se od 13. maja ne vrši revakcinacija građana koji su dobili Sputnjik ve vakcinu, zbog nestašice druge komponente tog cepiva. Epidemiolog dr Branislav Tiodorović odgovara na pitanja naših slušalaca zašto revakcinacija kasni i da li to utiče na postizanje zadovoljavajućeg nivoa imuniteta.

Govorimo i o novom naglom zaoštravanju odnosa Belorusije i EU zbog hapšenja beloruskog novinara Romana Protaševiča i to posle nezabeležene akcije beloruske ratne avijacije - prinudnog prizemljenja aviona kompanije Rajaner koji je leteo iz Grčke u Litvaniju. Da li je Aleksandar Lukašenko, u nastojanju da suzbije delovanje opozicije i kritičke javnosti, prešao crvenu liniju i kako ocenjuje odgovor EU, pitamo našeg bivšeg ambasadora u Minsku Slavka Đukića.

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti se primenjuje od 2019. godine, a mnogi građani i dalje ne znaju odgovore na osnovna pitanja: ko sme da nam traži matični broj ili da li je dozvoljeno da nas na javnim mestima snimaju kamere koje mogu da prepoznaju lice. Ove i mnoge druge nedoumice trebalo bi da budu otklonjene zapošljavanjem menadžera posebno obučenih za obradu i zaštitu podataka. Za Magazin govori Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović.

Potražićemo i objašnjenje da li u julu počinje primena novog Pravilnika o registraciji vozila usvojenog još 2018. koji nameće previsoke standarde da bi stariji "polovnjaci prošli tehnički".

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво