Читај ми!

Zapadni Balkan u fokusu zvaničnika EU

Skoro pola godine traje imunizacija u Srbiji ali se i dalje pojavljuju dileme oko vakcinacije građana koji pate od različitih alergija ili imaju istoriju anafilaktičkih šokova. Na ove probleme ukazali su i neki od naših slušalaca, zbog čega za Magazin govori državni sekretar u ministrstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek.

Zapadni Balkan je ove sedmice ponovo u fokusu zvaničnika EU. Samit u Brdu kod Kranja te radna večera za lidere regiona na kojoj im je domaćin bio šef EU diplomatije Žozep Borel bili su prilika da se Srbiji i njenim susedima još jednom uputi podrška za nastavak reformi i uveravanje da naš region ima EU perspektivu. Imaju li poruke Brisela i drugih vodećih evropskih adresa snagu i uverljivost kakva je beležena pre 10-tak godina i ostaju li evrointegracije zaista najvažniji cilj šest zemalja na jugoistoku Evrope, pitamo dr Dragana Đukanovića sa FPN.

Danas će biti uručeni Ugovori jedinicama lokalne samouprave koje su konkurisale za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja. U petak ističe rok da se lokalne samouprave prijave na konkurs Ministarstva energetike za pomoć u zameni stolarije ili kotlova za grejanje. O programima državne pomoći sa ciljem podizanja energetske efikasnosti govori Zoran Lakićević, državni sekretar u sektoru za energetsku efikasnost i toplane.

Urednik Jelena Vidić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво