Zbunovnik

Danas (Ne)jednakost(i)- Jer je 1954 — Vrhovni sud SAD je osporio propis iz 1896. da obrazovanje treba da bude „odvojeno, ali jednako“, čime je formalno odbačena rasna segregacija u državnom školskom sistemu. 1966 — Osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

- kad imaš dva nejednaka, jesi li ti jednak ili nejednak

- drug, učenik, sportista (sportistinja) - da li se, zbog čega i kako razlikuju dečak i devojčica; mama i baka; učiteljica i prodavačica?- po čemu se tata i mama razlikuju;

- po čemu su ljudi različiti? je li to dobro ili loše?-kad si nizak jesi li različit? a, ako si najviša u razredu, je li to dobro ili nije?

- ima i nekih drugara koji imaju više kilograma od ostalih, oni su sigurno jako dobri drugovi, a kakvi su ostali prema njima...- ima dece koja se razlikuju po hodu, govoru (teško govore) , vidu.... da li neko pokazuje rukom na njih?

Šta o tome kažu odrasli... 

Autori članovi Udruženja ZBUNOVNIK Radio Beograda

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво