Читај ми!

Izrael - od zemlje sa najuspešnijom imunizacijom do poprišta ratnih sukoba sa Hamasom

Zahvaljujući imunizaciji smiruje se epidemija u Srbiji. Klinički centri, jedan po jedan, izlaze iz kovid režima, a o daljem popuštanju mera odlučivaće Krizni štab u petak. Ipak, situacija se razlikuje od grada. Čućemo izveštaje iz Kragujevca, koji je posle 11 meseci ukinuo vanredno stanje i Novog Pazara, koji je na dnu lestvice po procentu imunizovanog stanovništva.

Kako pojedinci sa skromnim primanjima stižu do ogromnog bogatstva i „prvog miliona", pitanje na koje bi odgovor trebalo da pruži Zakon o utvrđivanju porekla imovine čija je primena nedavno počela. Koji period provere obuhvata i da li se jednako odnosi na sve gradjane? O tome koliko je selektivna primena zakona iz ove oblasti do sada koštala državu razgovaramo sa profesorom Ljubodragom Savićem sa Ekonomskog fakulteta.

Analiziramo i razloge za naizgled iznenadnu eskalaciju sukoba između Izraela i Hamasa. Sukobi su decenijama konstanta Bliskog istoka, ali ovakav intenzitet nije viđen nekoliko godina. Zašto su vesti o uspehu vakcinacije u Izraelu i povratku u "normalu" preko noći potopile jezive slike granatiranja, civilnih žrtava i nanovo izrazito ratoborna retorika na obe strane, pitamo Slobodana Jankovića, istraživača Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Urednik i voditelj Jelena Vidić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво