Читај ми!

Ne prestaju sukobi Izraela i Hamasa

Nastavljeni su sukobi između izraelskih snaga i palestinskih militanata iz grupe Hamas. U jednom od najžešćih okršaja od rata u Gazi 2014-te, vazdušne snage Izraela izvršile su napad na preko pet stotina položaja islamista iz radikalnog Hamasa. Palestinske rakete, letele su ka jugu Izraela. Poginulo je 35 Palestinaca i najmanje tri Izraelca. Mirovni posrednik Ujedinjenih nacija za Bliski Istok Tor Venesland je apelovao na obe strane da odmah obustave vatru. „Krećemo se ka sveobuhvatnom ratu", upozorio je Venesland. Savet bezbednosti UN danas će održati vanredni sastanak zbog izraelsko-palestinskog sukoba.

Počela je isplata prvih 30 evra državne pomoći građanima, a novac će danas biti uplaćen na račune 640.000 ljudi koji su se prijavili za tu vrstu pomoći. Ministar finansija Siniša Mali je za RTS rekao da će već sutra 30 evra biti isplaćeno i za 1,4 miliona građana. Mali je naglasio da se do jutros za pomoć od ukupno 60 evra prijavilo 3.814.000 građana. Prijavljivanje traje do subote, 15. maja.

Zahvaljujući rezultatima postojećih mera i uspešnoj vakcinaciji, pojedine bolnice izlaze iz kovid sistema i vraćaju se uobičajenim aktivnostima. To je dogovoreno na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. Kliničko bolnički centar Zvezdara izlazi iz kovid sistema, a isto će sledeće nedelje učiniti i KBC Dragiša Mišović. Priprema se i Opšta bolnica u Mladenovcu.

Novih 120.000 doza AstraZeneka vakcine, koje su jutros stigle u Srbiju, biće već od sutra na raspolaganju građanima širom zemlje. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je najavio da je najveći deo predviđen za davanje druge doze onima koji su primili prvu dozu tog cepiva. Ministar je još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu, jer je to jedini način da se vratimo normalnom načinu života. Naglasio je da su sve vakcine u Srbiji dobre i podsetio da je Astrazeneka vakcina koja se najviše upotrebljava u svetu.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво