Читај ми!

Projekat Cov2soul - o kovidu i duši

U Srbiji broj zaraženih kovidom 19 opada. Tome je najviše doprinela masovna imunizacija. U skladu s tim, krizni štab je popustio rigidne mere, ponovo se pune kafići, tržni centri i turističke destinacije. Može li opšte opuštanje skupo da nas košta, ima li rizika od novog talasa virusa ili je epidemija na početku svog kraja? Na ova pitanja odgovara epidemiolog dr Radmilo Petrović.

Postkovid je fenomen koji je prisutan gotovo koliko i kovid, ali o njemu se i dalje mnogo manje govori i mnogo manje zna. Od svih tekstova, mišljenja, komentara koji se bave virusom, u tek par procenata se govori o posledicama bolesti. Još ređi su naučni tekstovi koji se bave mentalnim zdravljem osoba koje su preležale kovid. Mod pokroviteljstvom Fonda za nauku u toku je veliko istraživanje baš na ovu temu. O kovidu i duši razgovaramo sa rukovodiocem ovog projekta prof dr Nađom Marić.

Nagrade za lepotu govora "Radmila Vidak" - ovogodišnjim dobitnicima Mariji Mitrović Jokić i Aleksandru Božoviću danas će biti uručene u zgradi Radio Beograda, kao i posebno priznanje za dugogodišnje negovanje lepote govornog izraza Staki Novković. O značaju i negovanju jezičke kulture i govora, tim povodom razgovaramo sa dobitnicima priznanja.

Fudbal bez publike je kao torta bez šlaga. To osećaju i navijači, ali mnogo više fudbaleri na terenu. Kako je bez 12-og igrača i o tome u današnjem Magazinu.

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво