Indija u paklu korone, šta i kad je krenulo po zlu?

U Indiji, koja danima obara dnevne rekorde u broju novozaraženih, nedostaju medicinski kiseonik, bolničke postelje i mesta za kremaciju. Bolnice su prinuđene da vraćaju pacijente, na sahranu se čeka danima. Krematorijumi i lomače za spaljivanje tela gore danonoćno, a verski rituali se preskaču. Zašto je Indija izgubila kontrolu nad epidemijom i šta tamošnje vlasti preduzimaju da zauzdaju katastrofu, za Magazin govori ambadador Srbije u Njudelhiju, Siniša Pavić.

Poražavajuće vesti iz Indije podstakle su strahovanje da bi tzv. indijski soj korona virusa brzo mogao da se raširi globalno. Da li je postojanje indijskog soja potvrđeno, imaju li građani Srbije razloga za dodatnu brigu i pružaju li postojeće vakcine dovoljnu zaštitu pitamo dr Predraga Pavlovića, epidemiologa iz Kruševca.

Više od 18 hiljada dece koja su u izbegličkim i migrantskim kolonama stigla u Evropu je nestalo, pokazuje najnovije istraživanje. Institucije EU članica priznaju da su im izgubile trag iako je Europol još 2016. godine upozoravao na brojne opasnosti koje vrebaju decu migrante. Ko zatvara oči i širom otvara vrata kliminalnim mrežama da zloupotrebljavaju decu razgovaramo sa advokatom Nikolom Kovačevićem, stručnjakom za ljudska prava.

Urednik Jelena Vidić.
    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво