Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja

 Bolja je epidemijska situacija u Srbiji, manje je novoobolelih.  Na punktovima širom zemlje nastavlja se imunizacija a bez zakazivanja  građani mogu da se vakcinišu Fajzerom, Sputnjikom VE i od danas  Sinofarmom. U Beogradu je do sada drugu dozu primilo 30 odsto punoletnog  stanovništva. Na Beogradskom sajmu građani će danas moći da se vakcinišu  do 20 sati. U Hali 3 primaće se druga doza vakcine, a u hali 11 je  vakcinacija bez zakazivanja.

Predsednik Aleksandar Vučić boravi danas u poseti Pukovcu i Gadžinom  Hanu, a u ambulanti u Pukovcu primio je drugu dozu kineske vakcine  Sinofarm. Predsednik je pozvao sve građane da se vakcinišu, jer time,  kaže, spašavaju ne samo svoje, već i živote svojih najbližih. Vučić je najavio da će sutra biti postavljen kamen temeljac za novu kovid bolnicu  u Novom Sadu.

Srbiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru i Severnu  Makedoniju  ove godine očekuje povratak privrednog rasta, saopštila je  Svetska banka. Kako se navodi, region zapadnog Balkana bi, prema  očekivanjima, trebalo da ima privredni rast od 4,4 odsto u ovoj i 3,7  odsto u 2022. i 2023. godini. Procena je da će ove godine u Srbiji  privredni rast biti 5 odsto.

Skupština Srbije je nastavila rad, i poslanici će razmatrati predloge  zakona o elektronskom fakturisanju i registru administrativnih  postupaka, kao i izmene i dopune Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama i Zakona o osiguranju.

U prvoj utakmici prvog polufinala fudbalske Lige šampiona, Real će  igrati protiv Čelsija. Meč u Madridu, počinje u 21 čas.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво