Читај ми!

Sećanje na radnike RTS-a ubijene u NATO bombardovanju

U NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije, pre 22 godine, ubijeno je 16 naših kolega. To je bio prvi slučaj da je jedna medijska kuća proglašena legitimnim vojnim ciljem. Simbolično u dva sata i šest minuta, kod spomenika "Zašto", održana je komemoracija "Sećanje na nedužne". Poštu poginulima odali su i prijatelji, kolege, predstavnici vlade, grada, nevladinih organizacija.

U zvaničnoj poseti Srbiji je ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas. "Srbija ima najtešnje ekonomske odnose sa Nemačkom i ubedljivo najveću trovinsku razmenu, koja je rasla i u vreme pandemije korona virusa, ukazao je predsednik Srbije posle razgovora sa nemačkim diplomatom. Istaknuto je i da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Brisela i da će Berlin biti pouzdan partner Beogradu za brže pridruživanje Evropskoj Uniji.

Nastavlja se vakcinacija protiv virusa korona. Širom zemlje, bez zakazivanja, može se primiti Fajzerova vakcina i Sputnjik Ve. Odziv građana za vakcinaciju je dobar, ali nedovoljan, kaže ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i dodaje da se svakodnevno razgovara sa ljudima kako bi se što veći broj njih vakcinisao. Epidemiolog Predrag Kon smatra da treba podržati vakcinaciju i u tržnim centrima i istakao da se ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje uverila da u tržnom centru "Ušće" može da se sprovodi imunizacija.

Obeležava se Dan Vojske Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić istakao je u čestitki pripadnicima ministarstva odbrane i vojske, da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, "kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju". Čestitku pripadnicima Vojske uputio je i ministar odbrane Nebojša Stefanović. Premijerka Ana Brnabić uručila je odlikovanja iz nadležnosti predsednika države pripadnicima Ministarstva odbrane i vojske.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Irena Jelovac.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво