Vakcinacija i bez zakazivanja u Srbiji

 Nastavlja se imunizacija protiv korona virusa. Od danas je širom  Srbije, moguća vakcinacija Fajzerovom vakcinom bez zakazivanja za srpske  državljane i strance sa stalnim boravištem. U Beogradu se bez  zakazivanja može primiti i Sputnjik Ve, što će do kraja nedelje biti  omogućeno i u celoj zemlji. U glavnom gradu bar jednu dozu vakcine  primilo je 562 i po hiljade ljudi, što je 40 odsto punoletnih građana.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o rebalansu budžeta za 2021-vu  godinu, koji je uvršten na dnevni red po hitnom postupku. Rebalansom je  predviđeno izdvajanje sredstava za realizaciju trećeg paketa pomoći  građanima i privredi. U obrazloženju predloženih izmena zakona, ministar  finansija Siniša Mali izjavio je da se rebalans budžeta sprovodi kako bi  se nastavila borba protiv pandemije, razvoj privrede i ulaganje u  kapitalne investicije. Istakao je da je paket pomoći vredan 257 milijadi  dinara. Rebalansom budžeta Srbija je izdvojila četiri milijarde dinara  za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, izjavio je direktor Kancelarije za  Kosovo i Metohiju Petar Petković.

U svetu je trenutno 18 i po miliona aktivnih slučajeva zaraze korona  virusom. Od početka pandemije preminulo je 3 miliona ljudi, a oporavilo  se 122 miliona. U Evropi mnoge države ublažavaju mere. Italija sprema  popuštanje mera od 26-tog aprila. U Holandiji se 28-og aprila ukida  policijski čas, koji je na snazi već tri meseca. Francuski proizvođač  vakcina protiv korona virusa Valneva, napustio je pregovore sa Evropskom  komisijom nakon šest meseci, jer, kako je navedeno, nije postignut  značajan napredak.

Zvanična Moskva će žestoko i brzo odgovoriti na bilo kakve strane  provokacije, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin, pošto se  prethodno požalio na nastavak neosnovanih i neprijateljskih akcija  protiv njegove zemlje. On je u obraćanju Federalnoj skupštini istakao da  Rusija teži dobrim odnosima sa drugim zemljama, i izrazio nadu da  nijedna strana država neće preći ruske "crvene linije". Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović potvrdio je da je  uhapšen Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog kriminalnog klana. On  je, posle konferencije Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije,  istakao da je to veliki uspeh, jer je reč o kriminalnoj grupi koja ima  regionalni značaj. Poručio je da će se Crna Gora izboriti sa  organizovanim kriminalom, ukoliko ne bude opstrukcija.

Italijanski fudbalski klub Inter i španski Atletiko Madrid zvanično su  se povukli iz Superlige, a mediji prenose da je pitanje trenutka kada će  to učiniti i Milan. Prethodno, tokom noći se povuklo šest engleskih  klubova - Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Totenhem  i Arsenal, a predsednik Juventusa Andrea Anjeli, izjavio je da projekat  Superlige više nije aktuelan. U Superligi su, dakle, ostali još samo  Real Madrid i Barselona.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti:  Tina Amić i Relja Trajković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво