Читај ми!

Kako motivisati decu da uspešno završe školsku godinu?

Ovog utorka govorimo o različitim posledicama koje korona virus ostavlja na kožu.  Za mnoge posledice  kao što su umor, kardiološki i plućni problemi, smo već čuli. Jedna od posledica koja ne ugrožava zdravlje, ali može da smeta je – opadanje kose. Kada se javlja i da li je potrebna neka terapija čućemo od dermatologa Lane Ćirković.

Đaci su se juče, posle pauze od mesec i više dana, kada su većinom pohađali on line nastavu, vratili u školske klupe, po modelu kako su i počeli školsku godinu 1. septembra. Do kraja školske godine ostalo je još oko dva meseca, a potom za male i velike maturante sledi upis u srednju skolu ili na fakultet. Kako decu motivisati u ovakvim uslovima da uče, razgovaram sa Natašom Stojanović, školskim pedagogom.

U jutarnjem programu predstavljamo i školu „Sava" namenjenu našoj deci u dijaspori. Putem on line nastave deca mogu da nauče srpski jezik, našu tradiciju i kulturu.

Užice je jedan od gradova u Srbiji koji svake zime ima problem sa zagađenjem vazduha, što zbog položaja samog grada, što zbog velikog broja individulanih ložista. Kako bi smanjili zagađenje, ali i povećali energetsku efikasnost, grad sprovodi akciju „Užice čistiji grad", a ideja je da se smanjenjem cene priključka veći broj građana prebaci na gasnu mrežu. O tome nam govori gradonačelnica Užica Jelenom Raković Radivojević.

Grčka je juče, posle skoro godinu dana otvorila granicu za srpske državljane. Ulazak u Grčku moguć je samo preko Bugarske. Uslovi su potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Ovo je takozvani probni period, početak sezone je za mesec dana. Da li su
već počele rezervacije letovanja, kakve su cene ove godine i postoje li neka ograničenja u turističkim mestima otkriće nam Ana Nikolić sa portala Nikana.gr.

Bliži nam se polako fest, koji će ove godine trajati od 7. - 16.maja. Premijerno u Srbiji biće prikazano šest domaćih dugometražnih filmova i  dve manjinske srpske koprodukcije. U selekciji „Fest fokus" biće prikazan dokumentarno-animirani film „Prizori iz života džukca" Tanje Brzaković, kojem će ovo biti i svetska premijera. Tanja je naš gost ovoga jutra.

Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво