Читај ми!

Zašto je sve manje zanatlija?

U oktobru prošle godine održana je prva proba državne mature. Svoje znanje proverili su učenici trećih razreda srednjih škola u Srbiji. Sada su poznati i rezultati za koje možemo reći da su daleko od dobrih. Gimnazijalci su u proseku uspeli da reše tek dva od 20 zadataka iz matematike, a đaci srednjih stručnih škola samo jedan, a ništa bolji nisu bili ni na testu iz srpskog jezika. O uzrocima tako niskog nivoa znanja ovog jutra razgovaramo sa prof. dr Dragicom Pavlović Babić, profesorkom na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Prošle sedmice, vi, naši slušaoci, tražili ste da se pozabavimo Zakonom o zanatlijama, Nedostatak tog Zakona dodatno je iskomplikovala situacija sa korona virusom, pa su mnoge zanatlije morale da stave ključ u bravu. Ono što smo do sada saznali, Zakon o zanatstvu, u najboljem slučaju, mogli bismo da dobijemo krajem sledeće godine. Istovremeno, Srbiji nedostaje između 30 i 50 hiljada zanatlija različitih profila.

Zajedničko izdanje 67. i 68. Martovskog festivala, Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, biće održano od 19. do 25. aprila, a u takmičarskom programu biće ukupno 95 filmova. Program festivala predstaviće nam Milica Ševarlić iz Doma omladine Beograda.

Autor i voditelj: Igor Obračević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво