O značaju obrazovanja i mentalnog zdravlja

Obrazovanje i mentalno zdravlje su dve izuzetno važne teme za dobrobit svakog od nas. Ipak, one retko kad dobiju svoje mesto na naslovnim stranama novina i u udranim minutima informativnih emisija. Zbog toga ovog jutra bacamo malo više svetla na ove oblasti.

S Tanjom Ranković, stručnjakinjom Unicefa za obrazovanje, razgovaraćemo o značaju uključivanja sve dece u obrazovanje i u proces digitalizacije bez kojeg se ne može zamisliti život u 21. veku.

Od Nikole Božića, programskog direktora Petnice, saznaćemo kako talentovani osnovci mogu da se prijave za učešće u radu ove istraživačke stanice, kao i koji su to novi programi koji počinju ovog proleća.

Profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije, dr Jelena Matić Sladojević, koja rukovodi master programom za ljudske resurse, govoriće o značaju ulaganja poslodavaca u mentalno zdravlje zaposlenih i o tome kako očuvati mentalno zdravlje u situaciji produžene krize izazvane pandemijom Kovida-19.

Najavljujemo otvaranje izložbe Olimpijskog komiteta "Put pravih vrednosti" u Galeriji SANU, pratimo epidemijsku situaciju i proces vakcinacije u Srbiji, prenosimo sve aktuelne vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Urednik i voditelj: Miša Stojiljković

Budite uz Radio Beograd.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво