Mladoženja

U životu, kao i u poslu, najteže je ugoditi neodlučnom čoveku. To najbolje znaju oni koji su imali zadovoljstvo da upoznaju apotekara Žiću. Svim žiteljima te male vojvođanske palanke poznata je njegova nesigurnost oko odabira ispravnog leka za gorušicu, ali isto tako i nesigurnost u vezi sa odabirom buduće supruge. Već deset godina on odmerava koja mu gospođica više odgovara.

Da li gospa Smiljka koja živi na kraju ulice ili, pak, gospa Vesna koja stanuje baš u centru palanke u onoj luksuznoj zgradi na kojoj saksije pune petunija vise sa svakog prozora? Dakako, Smiljka jeste pristojna žena i dobra kuvarica. Već nekoliko puta mu je u apoteku donela po pola tepsije šampita, ali Vesna je ipak iz čuvene doktorske porodice. Osim toga, ona će naslediti onaj stan sa petunijama u centru. Njega je majka učila da voli cveće, a kako je on majkin sin, svakako će poštovati sve čemu ga je podučavala. Zamislite samo kako bi mu porastao ugled kada bi se orodio sa doktorem. Voli on šampite, ali Žića apotekar da bude kuvaricin muž... To nikako ne ide.

Autor teksta: Tatjana Kiždobranski

Glumica: Jadranka Selec

Српски на српском Српски на српском

Autor:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво