Vakcinacija i bez prethodne prijave

U Srbiji od danas u svim gradovima i opštinama počinje vakcinacija bez prethodne prijave, a građani će protiv korona virusa moći da prime vakcine Sinofarm i AstraZeneka, potvrdio je direktor kancelarije za e-upravu Mihajlo Jovanović. On je za RTS rekao da će vakcinacija biti organizovana na nivou svih lokalnih uprava u domovima zdravlja, dok će veliki punktovi, poput Beogradskog sajma, i dalje biti rezervisani za vakcinisanje po pozivu da se ne bi pravile gužve na manjim punktovima. Jovanović je rekao da je do sada u Srbiji dato više od 2.650.000 vakcina, od toga je drugu dozu primilo više od 1.129. 000. Po njegovoj oceni, imunizovano je oko 810.000 građana kod kojih je prošlo tri nedelje od druge doze vakcine.

Porodilja stara samo 29 godina, zaražena virusom korona, preminula je u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", gde je bila hospitalizovana zbog ove bolesti. Ona je jedna od dve trudnice koje su, krajem prošle nedelje, hitno morale da se porode carskim rezom zbog teškog stanja usled kovida 19.

Petlja Batajnica, kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, otvorena je u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Istakao je da će petlja mnogo značiti građanima Batajnice, ali i Pazove i svih okolnih mesta, gde živi veliki broj ljudi. Petlja Batajnica, ukupne je dužine oko 3 i po kilometra, završena je za manje od godinu dana, a vrednost radova je oko 8,8 miliona evra. Ona će biti i veza ka prvom srpskom terminalu na kojem će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova.

U derbiju 30-og kola Superlige, danas će igrati fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana. 164-ti večiti derbi, na programu je od 18 časova, a prenos je na talasima Prvog programa Radio Beograda.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajloivić i Tina Amić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво