Zašto je riba tako retko na našim trpezama?

Masovna imunizacija stanovništva u nekim državama već daje vidljive rezultate. Izraelci su počeli da se vraćaju normalnom životu i aktivnostima. Popuštanje kreće i u Mađarskoj. Čućemo raport iz tih zemalja.

Povodom Međunarodnog dana Roma ponovo skrećemo pažnju na probleme sa kojima se pripadnici te nacionalne zajednice suočavaju. Iako se puno radi na unapređenju njihovih prava, poboljšanju položaja i aktivnijem uključivanju u društvo, Romi su još uvek najdiskriminisanija društvena grupa u Evropi. Sagovornica Magazina je Biljana Tasić, učiteljica i izvršna direktorka Udruženja ROMAG.

Vreme je uskršnjeg posta i u prodavnicama je povećana tražnja za ribom. Iako bi ovu namirnicu trebalo stalno i obilno konzumirati, u Srbiji to nije slučaj. U našoj zemlji godišnje se pojede tek  4 do 7 kilograma ribe što je znatno ispod proseka EU  od oko 24 kilograma. Zašto nemamo naviku da jedemo ribu, da li je ona skupa za naše prilike i je li upitan kvalitet onoga što je u
ponudi na našem tržištu, neka su od  pitanja za profesora ribarstva na Poljoprivrednom fakultetu, Zorana Markovića.

Teško je zamisliti svakodnevni život bez plastike. Ona se, međutim, dobija iz nafte i samim tim predstavlja veliku opasnost po životnu sredinu. Izazov je, dakle, pronaći novi način proizvodnje plastičnih materijala upotrebom bioobnovljivih resursa. Tog posla prihvatila se ekipa mladih naučnika koje predvodi profesor Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Pavle Spasojević.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво