Читај ми!

Dvadeset dve godine od NATO bombardovanja

Svakog 24. marta setimo se marta 1999. godine kada se desilo nešto u šta niko od nas nije verovao da će se dogoditi - NATO je bombardovo Srbiju. Dvadeset dve godine kasnije, mnogi se i dalje pitaju kako je to bilo moguće, oni koji su u bombardovanju izgubili svoje bližnje, obeleže još jednu godinu njihovog prevremenog odlaska, a verujem da svi, makar na čas, zastanemo i setimo se svojih ličnih iskustava tokom tih 77 dana agresije. U jutarnjem programu popričaćemo o svemu tome s našim slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Baš na godišnjicu bombardovanja, na Drugom programu RTS-a počinje emitovanje serije "Ratne priče s Košara", a dan kasnije biće prikazan i dokumentarni film "Čovek koji je Hitleru rekao NE" posvećen demonstracijama od 27. marta 1941. godine. Autorka oba ova ostvarenja Slađana Zarić biće nam gošće u studiju i preneti nam malo više informacija o ovim projektima.

Govorićemo i o bespovratnoj pomoći od 10.000 evra za porodice s troje ili četvoro dece na teritoriji Vojvodine, društveno-političkom položaju osoba sa hendikepom, o tome kako se frizeri snalaze u sprovođenju novih pritivepidemijskih mera, kao i o iskustvima zubnih ordinacija koje tokom epidemije rade u 9 valjevskih osnovnih i srednjih škola.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Budite uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво