Читај ми!

Gradiće se nova fabrika u Zaječaru

   U Srbiji su od jutros na snazi ublažene epidemiološke mere. Omogućen je  rad svima, osim tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, a biće pooštren inspekcijski nadzor. Epidemiolog Predrag Kon ponovio je da je  neophodno prekinuti transmisiju virusa i upozorio da je zdravstveni sistem preopterećen.

U crvenu kovid-zonu se vratio kliničko bolnički centar "Bežanijska kosa". Direktorka te ustanove dr Marija Zdravković napomenula je da onkološka klinika nastavlja nesmetano da radi, jer ima odvojeni ulaz od kovid-dela bolnice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će kampanja vakcinacije po Srbiji početi krajem marta ili početkom aprila. Kaže da će u narednih nekoliko dana primiti vakcinu protiv korona virusa, ali da  će videti hoće li to biti na istoku ili jugu Srbije, koje će obići jer je tu najmanje ljudi primilo vakcinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 20 dana pokušati da obiđe sve važne infrastrukturne projekte u zemlji, jer je njihov završetak važan i zbog stope rasta i zbog dovođenja stranih investitora. On je, tokom posete Zaječaru i obilaska radova na putu Knjaževac - Zaječar, rekao da će, završetkom autoputeva, investitori dolaziti i u neka mesta gde je to ranije bilo teško zamisliti. Vučić će sutra posetiti Valjevo.

Za sada nema planova da se organizuje otvoreni razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena, jer američka strana nije spremna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Bajden je u petak odbio predlog da se danas organizuje otvoreni dijalog između njega i Putina, ali je i naveo da će se takav kontakt dvojice lidera dogoditi u budućnosti. Zamenica portparola Bele Kuće Karin Žan Pjer kazala je da će susreta biti kada za to dođe vreme.

Obeležavamo Svetski dan voda. Cilj je da se podigne svest o značaju očuvanja voda i da se javnost podseti na njne nedostataku mnogim  krajevima naše planete.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza podneo je   neopozivu ostavku na tu funkciju. U saopštenju je naveo da ostavku podnosi suočen sa optužbama za organizovani kriminal.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Sedar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво