Читај ми!

Svetski dan voda

Iako nam je i kalendarski došlo proleće, zima još uvek ne posustaje. O tome najboolje govore kiše i snegovi koje smo imali tokom protekle nedelje. Priroda je na taj način, bar u našoj zemlji, napravila lep uvod u Svetski dan voda koji se obeležava svakog 22. marta od 1993, godine sa idejom da se makar jednom godišnje setimo koliko nam je ova tečnost dragocena i da budemo zahvalni što je uopšte imamo, za razliku od desetina miliona stanovnika naše planete koji nemaju pristup pijaćoj vodi. O tome koliko smo uopšte svesni značaja voda, razgovaraćemo sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra", ali i s gostom jutra, hidrologom Dejanom Vladikovićem iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Obeležićemo i Svetski dan pantomime koji je uveden pre deset godina na ideju našeg glumca i pantomimičara Marka Stojanovića, koji je bio jedan od glavnih pokretača predloga da se u celom svetu obeležava sećanje na Marsela Marsoa, najpoznatijeg svetskog pantomimičara.

Govorićemo i o jednoj novoj aplikaciji za mobilne telefona koja omogućava prijavu svih poreskih nepravilnosti, a čućemo i kako je portal "Priče s dušom" pomogao malim proizvođačima hrane tokom krize izazvane pandemijom Kovida-19.

Kao i svakog jutra, pratimo aktuelnu epidemijsku situaciju i proces vakcinacije u Srbiji i prenosimo sve važne vesti iz zemlje i sveta.

Sa vama Miša Stojiljković
Budite uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво