Читај ми!

U susret proleću

Zima koja, moramo priznati, ove godine nije ličila na pravu zimu, oštru i hladnu, odbrojava svoje poslednje sate i minute. Proleće, koje je bilo tema mnogih poznatih slikara, muzičara i pesnika, stiže u naše krajeve u 10 časova i 37 minuta.  Ovog  subotnjeg  jutra vas uz stihove Desanke Maksimović podsećamo na lepotu i ljubav koju sa sobom nosi proleće:

"Osećam večeras, dok posmatram laste

I pupoljke rane,

Kako srce moje polagano raste,

Ko vidik u lepe nasmejane dane..."

Danas, povodom Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, razgovaramo sa Dominom Spasić iz udruženja "Budimo zajedno" o tome kako se žene u vreme pandemije bore sa ovom karcinomom i kako možemo da im pomognemo, pružimo podršku da se na najbolji način nose sa onim što preživljavaju. Iz udruženja poručuju da su uvek tu da pruže informacije i psihološku podršku ženama obolelim i lečenim od raka dojke, kako bi se što pre i lakše vratile normalnom životu, kao i njihovim porodicama. 

Vučica Vanda je jedini vuk u Srbiji koji je markiran. Da bi stručnjaci i dalje mogli da izučavaju i prate vukove, potrebno je obezbediti novac za novu ogrlicu za markiranje i praćenje. Na ovu temu Nikolina Miljković je razgovarala sa Vjekoslavom  Joksimovićem  iz udruženja Jadovnik iz Prijepolja.

U jutarnjem programu pričaćemo i o podeli 30 000 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, koje će dobiti penzioneri sa primanjima manjim od 30 000 dinara, socijalno ugroženi stanovnici i domaćinstva pogodjena januarskim poplavama. 

Saznaćete kako se u Čačku pokreću poslovi u vreme  pandemije i  kako se u tome snalaze početnici. Upoznaćete i jednog trinaestogodišnjaka iz Ljubovije, koji je tako mlad i samouk uspeo da napravi video igricu.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво