Od večeras do kraja vikenda pooštrene mere protiv Kovida 19

Vlada Srbije usvojila je mere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa koje će važiti od večeras do ponedeljka ujutru. Tokom narednih pet dana na snazi će biti epidemiološke mere kao i prethodnog vikenda. Biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, kladionice, igraonice, tržni centri. Radiće  prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, a mere se ne odnose ni na preduzeća i fabrike.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Infektivne klinike Goran Stevanović obišli su sa direktorkom Tatjanom Adžić Vukičević Kovid bolnicu u Batajnici  i najteže pacijente u crvenoj zoni. U toj bolnici, uz pomoćno osoblje, radi više od 800 zdravstvenih radnika. Nastavlja se imunizacija stanovništva. do sada je dato oko 2 miliona doza, a drugu dozu primilo je oko 800 hiljada gradjana.

Mađarska smatra da bi takozvani kovid pasoši trebalo da obuhvate sve vakcine koje su odobrene u državama članicama, a ne samo one čija je upotreba potvrđena na nivou cele Evropske unije, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto. Posle sastanka sa u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, Sijarto je rekao da je u vezi sa putovanjima moguć i bilateralni dogovor sa našom zemljom. Selaković je naglasio da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u istoriji i da se stalno poboljšavaju.

U Skupštini Srbije poslanici raspravljaju o  Zakonu o klimatskim promenama. Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović rekla je da će usvajanje tog zakona  doprineti borbi protiv klimatskih promena kroz uspostavljanje sistema za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene basste.  Poručila je da Zakon o klimatskim promenama čuva našu okolinu i zdravlje građana. Predstavnici poslaničkih grupa pozitivno su ocenili Predlog Zakona i najavili da će ga podržati.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Zoran Savić i zvanično je novi sportski direktor košarkaškog kluba Partizan. Savić je po završetku igračke karijere obavljao funkciju generalnog menadžera u Fortitudu i Barseloni, a u Partizanu će zameniti Nikolu Lončara.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Đorđe Radosavljević.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво