Читај ми!

Izbori u Nikšiću lokalni, interesovanje regionalno

U Nikšiću se održavaju lokalni izbori, prvo odmeravanje snaga aktuelne crnogorske vlasti i opozicije posle smene DPS. Svi činioci tročlane vladajuće koalicije žele da potvrde uspeh iz avgusta prošle godine, dok bi dobar rezultat DPSa u rodnom gradu Mila Đukankovića značio da se bivši režim oporavlja od izbornog neuspeha. Kakva su očekivanja i moguće posledice izbora u gradu čelika i piva, za Magazin govori Daliborka Uljarević, direktorka Centra za građansko obrazovanje.

Oko 700 hiljada građana Srbije dobilo je obe doze vakcina ali se širenje zaraze kirona virusom ne zaustavlja. Širi se, međutim, trend da građani proveravaju nivo antitela posle vakcinacije i sami izvode zaključak o tome da li su zaštićeni od zaraze. Lekari upozoravaju da tako stvorena laička slika o "imunitetu" ugrožava postizanje cilja, obuzdavanje epidemije. Detaljnija objašnjenja tražimo od profersora Medicinskog fakukteta dr Radana Stojanovića.

Predstavljamo i monografiju "Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu (1938-1990)" u izdanju Matice srpske iz Novog Sada. Autorki Ani Ereš protekle sedmice u Rektoratu Univerziteta umetnosti uručena je prestižna nagrada Pavle Vasić za najbolji rad u oblasti primenjene umetnosti i dizajna.

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво