Imunoterapija mlekom

Od nedavno se u Dečjoj klinici u Tiršovoj uspešno, po prvi put, u našoj zemlji sprovodi imunoterapija mlekom, koja se u svetu primenjuje već pet godina. Nakon terapije, koja se sprovodi najranije u uzrastu dece od tri godine, trajno nestaju alergijske reakcije na mleko. Naša sagovornica na ovu temu je načelnik službe za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, pedijatar-alergolog prof. dr Marina Atanasković-Marković.

Kažu da smo bili željni kredita i prilike da kupimo stan, te smo, početkom 2000-tih, skoro masovno, podizali kredite, naročito stambene. Posle smo se navikli i nastavili sa brzim, lakim, keš i ostalim kreditima. Nikome nije ni padalo na pamet da proverava koliko i šta banke naplaćuju. Sad, kad smo naučili da čitamo ona "sitna slova", i postavljamo pitanja ne samo o ljudskim već i o pravima potrošača -stigli smo i na sud. U jutarnjem programu govorimo o preko 120 hiljada slučajeva u kojima građani tuže banke.

Novak Đoković, od juče je i zvanično teniser sa najdužim stažom na čelnoj pozicije ATP liste u istoriji belog sporta. O njegovom novom rekordu za naš program govori teniski stručnjak, Radmilo Armenulić.

Autor i voditelj Igor Obračević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво