Sve manje mesta u bolnicama. Stigla nova količina Fajzerove vakcine

Posle pooštrenih mera tokom vikenda, restorani i ugostiteljski objekti od danas ponovo rade do 20 časova. Srednjoškolci su prešli na nastavu preko interneta. Prema rečima epidemiologa, ta mera je uvedena preventivno, jer je među novozaraženima, britanski soj prisutan sa 30 odsto i brže se prenosi među mladima.Održan je redovan sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. Zbog povećanog broja obolelih, kapaciteti kovid bolnica se maksimalno proširuju. Oboleli će se od sutra upućivati na lečenje i van Beograda, pre svega u kruševačku kovid bolnicu O eventualnom uvođenju  novih mera biće reči na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba.

U Srbiju je stiglo još oko 28 hiljada doza Fajzer-Biontek vakcine protiv virusa korona.  Vakcine su dopremljene u Institut "Torlak". Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je reč o redovnoj isporuci "Fajzer" vakcina.

Delegacije Beograda i Prištine sastale su se u Briselu prvi put pre tačno 10 godina u okviru dijaloga uz posredovanje Evropske unije. Tokom protekle decenije, dijalog je prošao kroz više faza, ali i blokada. Menjani su pregovarači i formati, a među postignutim dogovorima, neki i dalje još čekaju primenu, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da Beograd nikada nije odustao od stava da ne može biti napretka u dijalogu sa Prištinom dok se ne ispune obaveze iz Briselskog sporazuma, potpisanog 2013-te godine. Analitičari ističu da su kroz dijalog rešena pojedina pitanja, ali i da nije došlo do suštinskog pomaka u odnosima Beograda i Prištine.

Obeležava se Osmi mart, Međunarodni dan žena. Prema Republičkom zavodu za statistiku žene su u Srbiji brojnije, obrazovanije, ali su više nezaposlene, na manje rukovodećih pozicija i sa nižim platama. Čestitajući ženama Osmi mart, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su žene oslonac i stub našeg društva i kako moramo da im omogućimo više prostora za odlučivanje.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da Vlada Srbije u odnosu na stanje i mogućnosti u budžetu postepeno pokušava da popravi uslove rada zaposlenih u oblasti obrazovanja u našoj zemlji. Ministar je na javnoj raspravi o Predlogu strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja za period do 2030. godine rekao da će se tokom godine u saradnji sa sindikatima ponovo razgovarati o uvođenju platnih razreda u prosveti i u svim ostalim javnim službama. Ružić veruje da će se na taj način doći do održivih rešenja koja nikoga neće ugroziti na način da njegova primanja budu niža nego što su sada.

Broj jedan svetskog tenisa, Novak Đoković oborio je još jedan rekord. Novak je danas započeo 311. nedelju na vrhu ATP liste. Tu poziciju do danas je imao Rodžer Federer sa 310 nedelja. Veliki mozaik od teniskih loptica sa Novakovim likom, prvi takvog tipa u svetu, osvanuo je na platou Teniskog centra Novak na Dorćolu.U znak zahvalnosti za sve što je uradio za Srbiju i sport uopšte, grad Beograd večeras će u njegovu čast na fasadi Skupštine grada da prikaže snimke sa najboljim potezima u njegovoj karijeri. Na bilboridma će biti ispisana zahvalnost Đokoviću, a zgrade u prestonici biće osvetljene u bojama srpske zastave. Đoković je ocenio kako je njegov  najveći uspeh to što toliko ljudi saoseća da su zajedno sa njim učestvovali u tom uspehu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Tina Amić i Nenad Selaković.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво