Читај ми!

8. mart - Dan žena

Podaci iz celog sveta govore da su u prethodnih godinu dana žene podnele veći deo tereta borbe protiva pandemije Kovida-19. Pored toga što su nastavile da rade svoje poslove i brinu se o svojim domaćinstivma, morale su više da se bave školovanjem dece koja su prešla na nastavu na daljinu. Podnele su veći teret radeći u bolnicama, domovima zdravlja, školama, vrtićima, prodavnicama...

Položaj žena u društvu centralna je tema jutarnjeg programa na Međunarodni dan žena. O njoj ćemo razgovarati s poverenicom za radnopravnost Brankicom Janković, ali i sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Govorićemo i o mesecu ženskog romskog aktivizma, ali i o našoj prvoj arhitekti Jelisaveti Načić kojoj će biti posvećena jedna tribina.

Naravno, biće tu mesta i za druge teme. U program ćemo uključiti direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihaila Jovanovića koga ćemo pitati kako teče proces prijavljivanja za vakcinaciju, a posebno šta da rade naši građani i građanke koji se zaraze između primanja prve i druge doza vakcine pa ne mogu da dođu na vreme na revakcinaciju.

Govorićemo i o takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju koje se organizuje 17. godinu za redom.

Naravno, čestitaćemo Novaku Đokoviću na još jednom oborenom rekordu. Od 8. marta on postaje najbolji teniser sveta po još jednom parametru - broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Do sada je to bio Rodžer Federer s 310 nedelja, ali Novak Đoković sada je na 311 i ta brojka će se u narednim nedeljama samo još više uvećavati.

Urednik i voditelj je Miša Stojiljković

Budite uz Radio Beograd!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво