Da li smo blizu uvođenja vanrednog stanja?

Zbog sve lošije epidemijske situacije u Srbiji, medicinski deo Kriznog štaba traži da se uvede vanredno stanje i policijski čas. Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon objasnio je za RTS da je predloženo zatvaranje svih objekata, osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpi za točenje goriva. Vanredno stanje nema alternativu, jer je zdravstveni sistem "na ivici pucanja", naveo je Kon.

„Predlog je da moraju da se zabrane nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k'o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem", rekao je epidemiolog.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je kako ne misli da je Srbija blizu vanrednog stanja, ali je istakao da su lekari u pravu i da svi moraju da budu mnogo disciplinovaniji. On je rekao da će o narednim merama odlučivati Vlada, ali da ekonomija i ljudi moraju da rade. Istakao je da se sa vladom razgovara o izgradnji još jedne kovid bolnice nedaleko od Novog Sada. Vučić je podsetio da u petak dolazi novi kontingent vakcina.

Srbija je donirala Bosni i Hercegovini 5 hiljada doza vakcine ,,Astra-Zeneke". Donaciju je na sarajevskom aerodromu članovima Predsedništva BiH uručio predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik je istakao da je to, više od vakcina, pitanje poverenja jednih u druge. Poručio je kako bi u regionu trebalo da se govori jednim glasom, jer će zemlje Zapadnog Balkana onda biti snažnije i brže će napredovati.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je kako je predložio da se film "Dara iz Jasenovca" nađe u programu za srednje škole, uz saglasnost roditelja. Ružić je za RTS rekao kako je veoma važno da naša deca uče o tome šta se događalo u srpskoj istoriji. Prema njegovim rečima, javni je interes da udžbenike iz takozvanih indentitetskih predmeta za osnovce i srednjoškolce ponovo izdaje država.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво