Читај ми!

Depeša iz Prištine

Epidemijska situacija se neosporno pogoršava u poslednjih desetak dana. Krizni štab zasedao je ove nedelje više puta. U fokusu je predstojeći vikend, kao ozbiljna opasnost za novo pogoršanje. Kakve će mere biti preduzete, o tome na početku emisije.

Američka diplomatska misija u Prištini poslala je svojoj centrali u Vašingtonu dramatično pismo. U tajnoj depeši, službenici ambasade opisali su svoj boravak na Kosovu i Metohiji kao "rad u paklu". Pre svega zbog nekontrolisane epidemije, ali i zbog mnogih drugih stvari. Uz sva otvorena politička pitanja, depeša je otvorila i pitanje poražavajućeg stanja kosovskog društva. O tome i o životu u pokrajini danas govori Stefan Filipović iz Centra za mir i toleranciju

Prvoborci litija i prošlogodišnjeg otpora režimu Mila Đukanovića kažu da posao još nije završen. Jedan od njih, Milivoje Brdža Brković iz pokreta "Podgorička gospoda" a sada humanitarac u "Srpskoj niti"smatra da Srbe u Crnoj Gori i dalje čekaju veliki izazovi-lokalni izbori u Nikšiću, popis stanovništva i realno razvlašćivanje DPS-a, koji je prošlog leta izgubio izbore, ali zadržao mnoge poluge vlasti. Sa Brkovićem o tome za Magazin razgovara Nataša Aćimović.

Urednik i voditelj Ana Tomašević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво