Читај ми!

Srbija peta u svetu po stopi vakcinacije

Epidemijska situacija u Srbiji se pogoršava, a nova sednica Kriznog štaba biće održana sutra u 8 časova. Medicinski deo Kriznog štaba najavio je da će mere sigurno biti pooštrene.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da situacija u školama, kada je reč o broju zaraženih virusom korona, nije alarmantna. On je istakao da broj zaraženih učenika ne prelazi 0,5 odsto od ukupnog broja đaka, a broj zaraženih nastavnika ne prelazi 1 odsto od ukupnog broja.

U Srbiji je do sada vakcinisano oko milion i 344 hiljade ljudi, a drugu dozu je primilo oko 487 i po hiljada. Srbija je trenutno peta zemlja u svetu kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika. Po broju primljene dve doze vakcine, naša zemlja je prva u Evropi i četvrta u svetu. Srbija ima više vakcinisanih građana sa obe doze nego što to zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

 

Predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio je da će se 1. marta održati video konferencija na kojoj će pored njega učestvovati predsednik Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvid Makalister i četvoro evropskih posrednika. To se smatra početkom aktivnosti na međustranačkom dijalogu, a sastanci sa strankama mogu se očekivati u drugoj polovini marta, rekao je Dačić za RTS. Precizirao je da je reč o međustranačkom dijalogu pod pokroviteljstvom predsednika Narodne skupštine, a ne Evropske unije. Zamerio je Evropskom parlamentu na nekim veoma agresivnim stavovima, čak i otvoreno antisrpskim, koji se mogu čuti na sednicama te institucije.

 

Od danas je putarina u Srbiji skuplja za sve kategorjie vozila za 1,8 odsto. Vozači automobila će plaćati od 10 do 30 dinara više, dok za kamione povećanje iznosi između 50 i 160 dinara, u zavisnosti od relacije koju prelaze. Poslednji put je putarina poskupela u junu 2019-te godine, za 12 odsto.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Nenad Selaković i Irena Jelovac.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво