Читај ми!

Gde završava medicinski otpad?

Pandemija koronavirusa suočila nas je i sa brojnim ekološkim izazovima. Jedan od ozbiljnijih je zbrinjavanje opasnog medicinskog otpada. Ovih dana ta tema je aktuelizovana zbog masovne vakcinacije, koja podrazumeva i velike količine upotrebljeniih i odbačenih rekvizita. Da li se taj otpad tretira na bezbedan način, jedno je od pitanja za Sinišu Mitrovića iz Centra za cirkularnu ekonomiju?

Srbija je prošle godine, uprkos nepovoljnim klimatskim uslovima, na tržište Evropske unije izvezla meda u vrednosti od oko 13 miliona evra. Pčelari su se prilično mučili zbog okolnosti koje im je nametnula epidemija koronavirusa, ali je krajni bilans ipak pozitivan. Sagovornik nam je Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija. Ni blizu uspešni nisu bili proizvođači mesa. Zbog drastično smanjenog prometa reagovala je i država merama podrške. O tome ćemo razgovarati sa Nenadom Budimovićem iz PKS.

Procene su da u Evropi godišnje 75 miliona ljudi budu žrtve raznih oblika kriminala. Posebno osetljiv trenutak je njihovo naknadno svedočenje. Povodom Evropskog dana žrtava u Srbiji počinje realizacija projekta koji će to olakšati. O tome ćemo više saznati od Radmile Dragićević Dičić, sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Urednik i voditelj: Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво