Читај ми!

Meteoropatija - bolest, dijagnoza ili izgovor

Mnogi ljudi osetljivi su na promene vremena. U poslednje vreme temperaturne oscilacije su vrlo izražene, pa su i zdravstvene tegobe pojačane. O tome da li je meteoropatija bolest, dijagnoza ili izgovor, ko je tome naročito sklon i kako da se nosimo sa tim problemom,razgovaramo sa Jasminkom Smailagić, načelnicom Odeljenja za monitoring klime i klimatsku prognozu pri  RHMZ-u.

Meteorološke prilike ne utiču samo na ljude. Veliku muku zadaju i ratarima, jer nepogode samo u jednom naletu mogu da unište čitav sezonski rod. Poljoprivrednici iz pet vojvođanskih opština ubuduće će moći da se na vreme obaveste o opasnosti. To će im omogućiti meteo-stanice koje su postavljene u okviru projekta   "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem".Sagovornik nam je Stefanos Jokić iz NALED-a,  koji je jedan od realizatora tog  projekta.

Italija je dobila novu Vladu. Najveći izazov pred njom je odluka  kako  da potroši 200 milijardi evra pomoći Evropske unije i da  pokrene oslabljenu ekonomiju zemlje. Kakva su predviđanja i da li postoji rizik da i ovaj kabinet bude kratkog daha? I to je jedna od tema emisije.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво