Читај ми!

Na KiM ponovo vanredni izbori

Broj vakcinisanih u Srbiji raste - prešao je 600 hiljada. Međutim i broj zaraženih porastao je u poslednja dva dana i održava se na oko dve hiljade dnevno. Zašto i kakve su dalje prognoze, objasniće profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

U nedelju se na Kosovu i Metohiji održavaju vanredni parlamentarni izbori. Od četiri vodeće albanske stranke, ovog puta najveće šanse za pobedu ima Samoopredeljenje Aljbina Kurtija. Srpska lista na Kosovu i Metohiji računa na svih deset mesta, garantovanih za srpsku zajednicu. O završetku kampanje i mogućem ishodu izbora govorimo u ovom Magazinu.

Nikšić, drugi grad po veličini, značaju i političkoj težini u Crnoj Gori, u naredne četiri nedelje biće "prvi". Tačno toliko je ostalo do lokalnih izbora u gradu pod Trebjesom. Ulog u ovoj političkoj utakmici i simbolično i realno je daleko veći od osvajanja lokalne vlasti. Pobeda bi prosrpskoj koaliciju 'Za budućnost Crne Gore' vratila preko potrebno jedinstvo. Posrnulom DPS-u, pobeda je "biti ili ne biti" i zato ne bira reči. Da je tako, indirektno je  potvrdio i Milo Đukanović nedavnom izjavom da "Srbi u Nikšiću spremaju kosovski boj". Šta to znači i zašto su lokalni izbori u Nikšiću toliko važni, za Magazin govori pravnik iz tog grada Mićun Milatović.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво