Читај ми!

Deset godina Volonterskog servisa Zvezdare

U nedelju, 14. februara, Volonterski servis beogradske opštine Zvezdara obeležava deset godina od osnivanja. Za tu deceniju, pod okriljem ove organizacije, više desetina volontera je pružilo skoro 30 hiljada usluga osobama sa posebnim potrebama i usamljenim starijim sugrađanima. Zvezdarski volonteri će rođendan proslaviti danas od 10 do 14 sati, uz tortu u sedištu servisa, ali okupljanjem manjeg broja ljudi zbog pandemijskih mera zaštite.

Kako se postaje deo tima Volonterskog servisa opštine Zvezdara? Kako izgleda rad na terenu, posebno pružanje pomoći starijim osobama u vanrednim okolnostima kao što je pandemija korona virusa? Koliko je volonterizam prepoznat kao partner medicinsko-socijalnom sektoru u vanrednim situacijama, ali i u mirnodopskim uslovima kada država ne može da pomogne svima?

O radu ove humanitarne organizacije, jedinstvene u Srbiji, razgovaramo sa šefom Odseka za socijalnu zaštitu Odeljenja za društvene delatnosti i koordinatorom Volonterskog servisa opštine Zvezdara, sociologom  Radmilom Pecijom Urošević.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

„U središtu pažnje", 17:05, Radio Beograd Jedan

Naslovna stranica - Radmila Pecija Urošević (Foto/Lična arhiva)

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво