Počinje revakcinacija

U Srbiji počinje revakcinacija građana koji su pre tri nedelje dobili prvu dozu cepiva. Istovremeno se nastavlja masovna vakcinacija prvim dozama, što iziskuje dobru organizaciju i otvaranje novih punktova širom zemlje. Proveravamo stanje u Beogradu, Čačku i Zaječaru.

Književnika Dejana Tiaga Stankovića, koji živi u Lisabonu, pitamo zbog čega je Portugal krajem januara došao, kako su javljali svetski mediji, na rub ponora zbog rasplamsavanja epidemije?

Iz domaćih trgovina ovih dana trebalo bi da bude povučeno 20 tona susama zbog prisustva kancerogenog etilen oksida. Poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija sprečile su ulazak još 35 tona. Gde će završiti sporni susam? Koliko često se proverava bezbednost i kvalitet hrane koja se nađe na rafovima naših prodavnica? Kakva su prava kupaca u ovakvim situacijama? To su neka od pitanja za Mladena Alfirovića, pravnog savetnika iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

U danu kada u Senatu počinje "suđenje" bivšem predsedniku Trampu, analiziramo šta se na globalnom planu očekuje od administracije Džozefa Bajdena koji je u prvom spoljnopolitičkom govoru poručio: "Amerika se vratila!".

Urednik Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво