Читај ми!

Premijerka Brnabić predstavila rezultate 100 dana rada Vlade

Povodom 100 dana rada Vlade, premijerka Ana Brnabić je poručila da je u borbi protiv epidemije virusa korona, Srbija otvorila dve nove bolnice u Beogradu i Kruševcu i da je započeta masovna imunizacija. Podsetila je da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj građani imaju pravo da biraju koju će vakcinu da prime. Tokom pandemije, naša zemlja je jedina u Evropi uspela da obezbedi povećanje minimalne cene rada, penzija i plata u javnom sektoru, ukazala je premijerka. Istakla da je u borbi protiv organizovanog kriminala, Srbija pokazala odlučnost - da je jaka i bezbedna zemlja, u kojoj nema zaštićenih. Pozvala je sve Srbe na Kosovu i Metohiji da se ne dele i nastave da budu jedinstveni, kao i do sada.

Saslušanje Veljka Belivuka i 18 pripadnika njegove grupe počelo je kasno sinoć pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete. Očekuje se saopštenje tužilaštva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u ponedeljak, a tema će biti hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka. Vulin je za Televiziju Prva rekao da će biti novih hapšenja i da istraga o toj kriminalnoj grupi dobro napreduje, jer ima puno dokaza. Potvrdio je da je u jednom od stanova saradnika Veljka Belivuka pronađen snajper sa prigušivačem. Nije mogao da odgovori da li je podignut stepen bezbednosti oko predsednika Aleksandra Vučića, ali je istakao da je Belivukova grupa najopasnija još od Zemunskog klana.

U Srbiji je nastavljena masovna vakcinacija protiv virusa korona. Do sada je vakcinisano više od 538 hiljada građana. Od utorka počinje masovna revakcinacija. Obaveštenja će građani dobiti es em esom ili mejlom. Po broju vakcinisanih, Srbija je sedma u svetu, druga u Evropi, i prva u regionu. Epidemijska situacija i dalje je nestabilna, i rano je za popuštanje mera, kažu lekari. Sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak.

Posle kratkotrajne zabrane, filmska baza IMDB ponovo je omogućila posetiocima sajta da daju ocenu srpskom kandidatu za Oskara, filmu "Dara iz Jasenovca". Zabrana je bila uvedena zbog svojevrsnog "rata glasovima", u kojem su korisnici iz Srbije filmu uglavnom davali desetke, dok su, kako se pretpostavlja, korisnici iz Hrvatske, davali "jedinicu". U trenutku kada je isključena opcija ocenjivanja, film je imao prosečnu ocenu 9,4. U Sjedinjenim Američkim Državama počela je bioskopska distribucija "Dare iz Jasenovca". Film će danas premijerno biti prikazan u Čikagu, Atlanti, Dalasu, Majamiju, Hjustonu.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво