Читај ми!

Zašto su zemlje Evropske unije ostale bez vakcina?

Posle nekoliko meseci najava i obećanja da će građani Evropske Unije dobiti vakcine među prvima, potpisanih ugovora sa kompanijama koje ih proizvode, pa i direktnih ulaganja u razvoj cepiva, Brisel i države članice došli su u poziciju da doza nema dovoljno ni za prvi planirani obuhvat imunizacije. Kao razlog navodi se zastoj u proizvodnji, zbog velikog pritiska, ali sve su glasniji oni koji dovode u pitanje način dogovaranja i njegovu transparentnost. Čućemo do kakvih saznanja se do sada došlo?

Obuzetost pandemijom koronavirusa skrenula nam je pažnju sa činjenice da ljudi i dalje oboljevaju od mnogih drugih bolesti. Maligna oboljenja i dalje su u vrhu i  po stopi učestalosti i po stopi smrtnosti. Pravovremeno otkrivanje i dijagnostifikovanje je najsigurniji  način lečenja,  a poseban značaj ima prevencija. Da li se na ovom planu moglo raditi dovoljno kvalitetno u okolnostima pandemije? O ovoj temi govorimo povodom Svetskog dana borbe protiv raka, a  sagovornica nam je  prof.dr Branislava Milenković, pulmolog.

Svetska ekonomija je na prekretnici.Pandemija je pokazala pravu sliku međunarodnih odnosa i ogolila sve njihove slabosti. Da li je ovogodišnji Svetski ekonomski forum, održan u nesvakidašnjem formatu, nagoveštaj stvaranja novog poretka? O tome ćemo razgovarati sa ekonomistom Vladanom Ivanovićem.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво