Читај ми!

Dan zaštite podataka o ličnosti

Danas je Dan zaštite podataka o ličnosti. Obeležava se u celom svetu – da bi se građani podsetili koliko je važno da čuvaju lične podatke, da ih ne daju za neke nazovi nagrade na društvenim mrežama ili da bi zamenili neispravan uređaj ili oštećene cipele. Govorićemo i mi o tome – i sa nadležnima i sa vama: pitanje jutra je – znate li kako da zaštite svoje lične podatke, i gde NE morate da ih date?

Mediji preplavljeni informacijama i poluinformacijama o zlostavljanju dece u jednoj privatnoj školi povod su za još dve teme: govorimo o medijskoj pismenosti i udžbenicima koji bi učenicima pomogli da razvrstaju i shvate informacije koje dolaze iz medija. Druga tema je - seksualno obrazovanje. Periodično se pokreće i traži uvođenje predmeta koji bi decu uputio u - životno važne teme, i uvek je praćena značajnim brojem protivnika. U Evropi - seksualno obrazovanje je obavezan predmet već 10 godina!

Francuski instituti širom sveta organizuju „Noć ideja" - niz debata, performansa,razgovora u kojima će učestvovati sociolozi, filozofi, astronauti, muzičari, pisci ... iz celog sveta, uključujući i Srbiju. Program mogu pratiti svi i to i na srpskom. Detatalje donosimo oko devet, a u poslednjem satu predstavljamo mlade muzičare i odlomke iz najstarije humorističke emisije na svetu - našeg Karavana.

Sa vama je Ružica Zorkić-Radičević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво