Inicijativa za stalni nadzor u radu sa decom

Zaštitnik građana priprema inicijativu za izmene i dopune relevantnih važećih propisa kojima bi se detaljno regulisalo pružanje usluga obrazovanja i održavanja nastave od strane fizičkih i pravnih lica bez obzira na formu registracije delatnosti.

„Mnoge delatnosti sa manje društvenog značaja nego što je obrazovanje dece zahtevaju ispunjavanje vrlo striktnih uslova. Često zaboravljamo da školovanje dece ne znači samo obrazovanje već i vaspitanje. Pokrenućemo incijativu za izmene važećih propisa da se ne bi više dešavalo da svako može da radi sa decom a da ne ispunjava osnovne uslove"- naveo je naš sagovornik ombudsman Zoran Pašalić.



Zaštitnika građana Zorana Pašalića pitaćemo kako urediti obrazovni sistem u kome bi svako ko radi sa decom bio predmet stalnog nadzora?

Urednik: Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво