Читај ми!

Solidarnost na delu - Banka hrane i Fondacija Divac

Pandemija koronavirusa pogodila je sve svetske ekonomije. Najranjivija su bila mala i srednja preduzeća. S obzirom na to da u Srbiji ostvaruju trećinu društvenog proizvoda i da je više od polovine zaposlenih angažovano upravo u tim firmama, njihovo oživljavanje je od ključnog značaja za oporavak privrede po završetku pandemije. Na to upućuje i najnoviji PREDUZETNIČKI BAROMETAR, koji istražuje očekivanja i potrebe domaćih preduzetnika.

Sagovornica nam je Mila Bjelaković iz kompanije "Ernst i Jang", koja realizuje to istraživanje. Humanost i solidarnost su, u ovo dova pandemije, na velikom ispitu. Od Branke Žigić iz dobrotvorne organizacije "Banka hrane" saznaćemo kako funkcionišu u ovom periodu i kako svi zajedno možemo da pomognemo onima koji su gladni.

Posebno osetljiva kategorija stanovništva su jednoroditeljske porodice. Njima pomoć stiže zahvaljujući Fondaciji "Divac", odakle nam dolazi Miljana Kerču.

O situaciji u Rusiji, izazvanoj hapšenjem opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, razgovaraćemo sa diplomatom Srećkom Đukićem.

Urednik i voditelj: Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво