Читај ми!

Stari zanati vraćaju se u modu

Stari zanati postaju sve popularniji, kao i proizvodi koji se njihovom primenom dobijaju. To je prilika da se zanatlije i umetnici udruže i olakšaju jedni drugima ali i kupcima plasman svojih rukotvorina. Ovog jutra od Aleksandre Mladenović čućete kako je to uradilo šabačko udruženje Kiša.

Uz velike temperaturne razlike dočekujemo vikend. Doktor Arsen Ristić će nam reći kako one utiču na naše zdravlje i o čemu bi trebalo da povedemo računa dok traju nagle promene.

Podsećamo vas da večeras počinje drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", prvim izvlačenjem od 17 časova i 55 minuta na Radio televiziji Srbije. O pravilima i nagradnom fondu čućete od Ivana Radaka iz Naleda.

Ovog jutra Nemanja Jakovljević donosi nam piču o pokretanju najvećeg turističkog klastera Podkopaoničke regije Stara Srbija. Cilj je objedinjavanje turističke ponude za tržišta Kine i Rusije.

Pričaćemo i o satu na crkvi Svetog Gerharda u Vršcu, koji je simbol tačnog vremena u tom gradu. Iako je star čak 157 godina, sat i danas pokazuje tačno vreme, uz minimalne korekcije - kazaljke sata kasne ili žure neki minut, pa ih je potrebno podesiti ručno.

Vesna Danilović urednica specijalizovane fotografske Galerije Artget Kulturnog centra Beograda najavljuje početak 20. sezone. U godini jubileja program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori i direktorke u prethodnoj deceniji Galerije.

Od Danijele Kocić čućete priču o Arhivu iz Leskovca koji je po mišljenju mnogih među najboljima u očuvanju srpske baštine.

 

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво