Читај ми!

Masovna imunizacija – totalni obračun s kovidom

Epidemijska situacija je i dalje nepovoljna. Mere ostaju na snazi. Kreće masovna vakcinacija. Ovaj bogojavljenski presek epidemijskog stanja predstavlja prelomni trenutak i najavljuje novu fazu u borbi protiv virusa kovida 19. Cilj je masovna imunizacija stanovništva, koja vodi sticanju kolektivnog imuniteta i na kraju normalnom životu. Za to je potrebno vakcinisati najmanje milion i po, a za potpuno potiskivanje virusa, do tri miliona stanovnika.

Računa se da bi tako, uz one koji su već imali kontakt sa koronom, imunitet razvilo oko 80 odsto stanovnika Srbije. Do tada, mere zaštite nemaju alternativu i najpouzdaniji su saveznik u borbi sa bolešću. O tome razgovaramo sa epidemiologom, članom Kriznog štaba Branislavom Tiodorovićem.

U Magazinu danas o istoj borbi, gubicima i nadi među našim ljudima na Kosovu i Metohiji, koje je nedavno, na Božić potresla vest o smrti doktorke sa prve linije fronta Sonje Rakočević.

Džozef Bajden preuzeće u Vašingtonu funkciju predsednika SAD. Drama koja je pratila ceo izborni proces i obračun Bajdena i Trampa nastavlja se i danas, jer bojazan od mogućih nemira i dalje traje. Dolazak Bajdena najavljuje veliki obrt u američkoj politici. Kako će on uticati na Srbiju pitamo Stevana Nedeljkovića sa FPN.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво