Читај ми!

Za inovativne lekove spremno 5,8 milijardi dinara

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) u ovoj godini će za inovativne lekove biti izdvojeno oko šest milijardi dinara. U godini za nama, upkos epidemiji korona virusa, na listi lekova našlo se 16 inovativnih medikamenata kojima je Srbija napravila značajan pomak u lečenju teških i do nedavno neizlečivih bolesti.

Kakva će biti dinamika isporuke vakcina kompanija "Fajzer-Bionteka", "Moderne" i "Astra Zeneke", članica Udruženja proizvođača inovativnih lekova INOVIE za Srbiju? Koji su planovi svih 17 farmaceutskih kompanija, članica tog udruženja?

Uprkos Kovidu 19, svetske farmaceutske kompanije okupljene u Udruženju INOVIA ostale su pouzdan partner zdravstvenom sistemu Srbije, pružajući podršku pacijentima, zdravstvenim radnicima i državi sve vreme tokom ove nezapamćene pandemije? U kojoj oblasti terapije je postignut najbolji napredak kada govorimo o inovativnim lekovima, a u kojoj sferi nedostaju novi medikamenti? O unapređenju inovativne terapije i njihovoj dostupnosti na recept, kao i o bezbednosti i efikasnosti anti-kovid vakcina, razgovaramo sa dr Bojanom Trkuljom, direktorom INOVIE za Srbiju.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво