Nova nada za lečenje demencije

Danas počinje drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama. Kako su se škole pripremile i kakva je organizacija nastave čućemo od našeg reportera Ivanke Joksimović koja će nam se u program uključiti iz jedne od beogradskih osnovnih škola.

Prema istraživanju britanskog psihologa Krisa Arnala, treći ponedeljak u januaru je najdepresivniji dan u godini. Kako ste vi i da li i vi ovaj dan tako doživljavate pitanje je koje vam postavljamo u Pitanju jutra.

Ledeni dani i dalje traju. Kako ih provode deca sa ulice i ima li dovoljno mesta za sve njih u Svratištu, proverićemo sa Minom Lukić, koordinatorkom ovog centra.

#PROMIS projekat #Memoryst razvijaće i proveravati nove protokole za poboljšanje pamćenja koji bi mogli naći primenu u ranim fazama kognitivnog starenja, a koji bi bili neinvazivni, široko dostupni i individualno prilagođeni svakoj osobi. Centralni aspekt ovog projekta predstavljaju tehnike neinvazivne neuromodulacije, preciznije, tehnika transkranijalne stimulacije jednosmernom strujom. O ovoj temi razgovaramo sa rukovodiocem projekta, dr Jovanom Bjekić sa Instituta za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu.

Online training festival počinje danas, kako mu samo ime kaže - online. Kako ćete moći da prisustvujete ovom festivalu, kakvi treninzi su u pitanju i koliko festival traje, čućemo od Nede Čairović i Kristine Milanović koje će nam se uključiti u program.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво