Читај ми!

Šta donosi nov soj koronavirusa?

Prilična histerija se podigla ovih dana na vest da je u Velikoj Britaniji registrovan novi soj koronavirusa. Za sada još nemamo pouzdana saznanja o njegovim potpunim svojstvima, ali iskusni virusolozi naslućuju da te promene neće naročito uticati na epidemiološku situaciju i da će nova vakcina  biti sasvim efikasna. U Magazinu pratimo trag najnovijih informacija i tražimo objašnjenja.

U vreme korone nisu aktivni samo medicinski istraživači. Otkriće jedne naše naučnice odzvonilo je  u svetskim astronomskim krugovima. Dr Nataša Todorović iz Astronomske opservatorije u Beogradu došla je do  saznanja da u vasioni postoje putanje kojima se može kretati neuporedivo brže nego do sada. Sa njom ćemo razgovarati o tome šta je nebeski auto-put i od kakvog je značaja za buduće svemirske misije.

Povodom 125. rođendana Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, skrećemo pažnju na bogatstvo nasleđa naše prirode pod krovom te institucije. Na žalost ta riznica već dugo čeka novu adresu. Sagovornik će nam biti  direktor Muzeja dr Milan Paunović. 

Nedavno je usvojena Strategija razvoja vinogradarstva i vinarstva, pa ćemo čuti kakva bi mogla biti  budućnost ovog sektora i da  li će kvalitetna srpska vina izboriti više mesta u rafovima domaćih trgovina.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво