Читај ми!

Prijem prvih pacijenata u novoj bolnici u Kruševcu za vikend

I dalje je veliki broj obolelih na bolničkom lečenju, a povećan je i broj obolelih zdravstvenih radnika. Lekari upozoravaju da od kovida umiru i mladi. Očekuje se da će Krizni štab na sutrašnoj sednici odlučiti koje će mere važiti za predstojeće praznike, počev od Svetog Nikole u subotu. U Kruševcu se privode kraju radovi na kovid bolnici. Prijem prvih pacijenata očekuje se tokom vikenda.

Na putu ka Evropskoj uniji Srbija je najviše napredovala u ekonomiji, dok je u vladavini prava i ostalim srodnim oblastima neophodno da se reforme brže sprovode, izjavio je šef delegacije Unije u Beogradu Sem Fabrici. Na Plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, Fabrici je naglasio da Srbija ove godine nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje, jer za to nije postojala saglasnost svih država članica. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je poručila da je do određenog zastoja pre svega došlo zbog promene metodologije pregovora, koja nije potpuno uobličena. Na zasedanju Konventa poslata je poruka da ne bi trebalo da bude prepreka za otvaranje poglavlja u predstojećoj godini. 

Rusija je prva zemlja u svetu koja je izumela i počela da proizvodu vakcinu. Imamo dobru vakcinu, sigurnu i efikasnu - 95 i više procenata, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.  Nada se da će se barem neki problemi u rusko-američkim odnosima rešiti u vreme administracije Džoa Bajdena. Još nije odlučio da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2024. godine. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, Putin se video linkom obraća iz svoje rezidencije u Novo-Ogarjovu.

Penzionerima će danas biti uplaćena pomoć od 5.000 dinara. Pomoć će dobiti svih milion i 700 hiljada penzionera. Pored toga, od prvog januara sledi im i uvećanje penzija za 5,9 procenata. Penzioneri su svojom odgovornošću spasili Srbiju i pomoć od 5.000 dinara, koja se isplaćuje penzionerima, samo je mala zahvalnost za sve što su uradili za nas, poručio je predsednik Srbije na svom instagram profilu uz fotografiju sa dvoje penzionera.

Predsednik Aleksandar Vučić susreo sa sa našim proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem, koji je posle 30 godina internacionalne karijere odlučio da nastavi život u Srbiji. "Vaš povratak je jedna od najlepših vesti za Srbiju" objavio je Vučić na svom instagram profilu, pored fotografije sa Milenkovićem u zgradi predsedništva Srbije. Stefan Milenković će kao kreativni ambasador nacionalne platforme "Srbija stvara", između ostalog, biti uključen u rad Fondacije "Novi Sad 2021" i baviće se prosvetnim radom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Marica Serdar i Relja Trajković.

Producent Đorđe Radosavljević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво